BloggProffs

Italiensk tomatrisotto med ruccola & knaperstekt bacon

En krämig tomatrisotto med ruccolasallad,knaperstekt bacon & hyvlad parmesanost. För en vegetarisk version uteslut baconen. Servera med en bit vitlöksbaguette.

 

tomatrisotto.JPG

 Till 2-3 personer.

  1. Scharlottenlök 3 stycken.
  2. Vitlöksklyftor 2 stycken.
  3. Avorioris 3 1/2 dl.
  4. Olivolja
  5. Tomatjuice 2 1/2 dl.
  6. Kycklingfond 2 msk.
  7. Grönsaksfond 1 msk.
  8. Vatten 6-7 dl.
  9. Sherrytomater 12 stycken.
  10. Parmesanost 1 dl + lite till dekorationen.
  11. Svarta oliver 14 stycken.
  12. Ruccolasallad 1 paket.
  13. Salt & vitlökspeppar.
  14. Vitlöksbaguette 1 st
  15. Bacon 1-2 paket.

Gör så här:

  1. Finhacka scharlottenlöken & vitlöken. Sautera i lite olivolja tillsammans med avorioriset. Tänk på att röra om ofta när du gör en risotto, nästan hela tiden. Tillsätt vinet & tomatjuicen. Låt det koka på svag värme. Meningen är att riset ska absorbera tomatjuicen och ge riset en fyllig smak.
  2. Värm vattnet i en kastrull tillsammans med kycklingfonden & grönsaksfonden till en buljong.
  3. Rör om i risotten, tillsätt 1 dl buljong i taget. låt buljongen dunsta lite och tillsätt sedan mer buljong. Håll på så tills riset är färdigkokat. Salta & peppra.
  4. Skär sherrytomaterna i 4 delar och fräs i en stekpanna tillsammans med lite olivolja,salt & vitlökspeppar i någon minut. Rör sedan ner tomaterna i risotton tillsammans med oliverna och 1 dl riven parmesan.
  5. Stek baconen knapriga.
  6. Skölj av ruccolasalladen.
  7. Lägg upp risotton på tallriken. Dekorera med ruccola,bacon & hyvlad parmesanost.
  8. Servera med en skiva vitlöksbröd.

Funkar också väldigt bra som en vegetarisk rätt. Skippa baconen bra.

Smaklig måltid, Richard

Taggar: ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu