BloggProffs

Fläsknoisette med råstekt potatis & pepparsås.

En panerad & modernare variant av den klassiska fläskkotletten.

Till 4 personer.

  1. Fläskytterfilé 600g.
  2. Potatis ca 16 stycken.
  3. Scharlottenlök 5 stycken.
  4. Vitlök 6 klyftor.
  5. Rosépepparkorn, vitpepparkorn, svartpepparkorn
  6. Vitt matlagningsvin 3/4 dl.
  7. Konjak 1 msk (valfritt)
  8. Vispgrädde 1,5 dl.
  9. Kalvfond 1 msk.
  10. Köttbuljong 1/2 tärning.
  11. Vetemjöl 2 dl.
  12. Salt & vitpeppar.
  13. Olivolja.
  14. Timjan, färsk eller torkad.
  15. Smör 1 msk.
  16. Soja 1 tsk.

Gör så här:

  1. Skär ytterfilén i skivor á la 150g, lägg dom på en skärbräda, täck med plastfolie och banka ut skivorna tills dom är ca 1/2 cm tunna. Häll ut mjölet på ett fat tillsammans med salt och peppar, blanda ihop. Vänd ytterfilén i mjölet tills dom är helt täckta.
  2. Sätt på ugnen på 225 grader. Skala potatisen & skär i tunna skivor, lägg på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Häll på lite olivolja, krydda med salt,peppar & timjan samt 3 klyftor pressad vitlök.
  3. Finhacka scharlottenlöken. Krossa de olika pepparkornen i en mortel. Fräs löken & de krossade pepparkornen i smöret. Tillsätt vinet & konjaken, koka på låg värme, låt det reducera ner. Tillsätt kalvfonden,4 dl vatten & buljongtärningen. Rör om och låt koka på svag värme.
  4. Ställ in potatisen i ugnen i ca 20 minuter. Vänd potatisskivorna då och då.
  5. Värm en stekpanna med lite olivolja lägg i de panerade fläsknoisetterna och stek gyllenbruna på båda sidorna.
  6. Ta av såsen från spisen och sila den. Häll över såsen i kastrullen igen, tillsätt grädden & sojan.
  7. Blanda maizenan i kallt vatten och red av såsen till önskad konsistens.
  8. Ta ur potatisen ur ugnen.
  9. Lägg upp maten på en tallrik.

Kommentera gärna mina recept om ni provat dom ;)

Hoppas det smakar / Richard

Taggar: , , ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu